Sünnet Düğünü Organizasyonu Nasıl Yapılır?
Sünnet düğünü organizasyonu nasıl yapılır?
Tüm toplumlarda farklı adetler bulunmaktadır. İslam dini kurallarına göre belli bir yaşa gelmeden erkek çocuklarının sünnet edilmesi gerekir. Sünnet işleminden sonra ise bir organizasyon düzenlenir ve eğlence olur. Peki, sünnet düğünü organizasyonları nasıl yapılmalıdır.
İçindekiler
Sünnet Düğünü Organizasyonu Nasıl Yapılır?
Sünnet düğünü organizasyonu her ebeveynin hayalidir. Bu mutlu gününde hem anne baba hemde sünnet olacak çocuğun harika vakit geçirmesi senelerce unutulmayacak bir hatıra olacaktır. Sünnet düğünü organizasyonu bu yüzden sizin başa çıkamayacağınız yada nasıl yapacağınızı düşündüğünü bir dertten sizi kurtarmaktadır. Sünnet düğünü organizasyonu nasıl yapılır konusuna gelecek olursak öncelikle aşağıdaki şartları yerine getirmek ve size uygunluğunu onaylamak gerekir.
Erkek Çocukları Hangi Yaşta Sünnet Edilmelidir?
Erkek çocuğu olan anne babaları en çok düşündüren konulardan biri de çocuklarını ne zaman sünnet ettirecekleridir. Bununla ilgili kesin bir yaş belirtilmemiş olsa da ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi olduğu söylenmektedir.
Genelde doktorlar çocukların iki yaşından önce ya da dört yaşından sonra sünnet yaptırmalarını önerir. Yeni doğmuş bir erkek bebeğin ise ilk 20 gün içerisinde sünnet edilmesi önem arz eder. Yeni doğan bebekler 20 gün içerisinde sünnet edilirlerse yaraları çok daha hızlı bir şekilde iyileşmektedir. Bu sayede enfeksiyon kapma riski de azalacaktır.
Kirve Kimdir?
Sünnet olan çocukların kirvesi olur. Sünnet işlemi yapılırken çocuğu tutan kişiye kirve denir. Kirve her zaman sünnet olan çocuğun akrabasıymış gibi davranılmaktadır. Bunun yanında sünnet için gereken masraflar için de katkı sağlamaktadır. Kirveler genellikle akraba dışından yakın dost ve tanıdık kişilerden seçilmektedir. Kirve çocukları ile sünnet olan çocuk ve kardeşleri de kardeş olarak görülmektedir. Kirve çocukları birbirleri ile evlendirilmezler.
Sünnet Operasyonu Sünnet Düğününden Ne Kadar Önce Yapılmalıdır?
Sünnet operasyonunun düğünden en az bir hafta önce yapılması gerekmektedir. Böylece düğüne kadar çocuk da iyileşmeye başlar ve aile de daha raht bir şekilde sünnet düğününü atlatabilir. Örf ve adetlere göre sünnet olacak çocuk sünnetten bir hafta önce aile büyüklerinin yanına götürülmektedir ve el öpmektedir. Bunun dışında sünnet düğünü için akrabalara ve tanıdıklara davetiye de götürülmektedir.
Sünnet evde yapılacağı zaman mevlit okutulur ve tanıdıklar eve çağırılır. Nasıl bir organizasyon isteniyorsa sünnet düğününün de o şekilde yapılması gerekir. Sünnet düğününde eş, dost ve akrabalar çocuğa takı ya da para takarlar.
Sünnet Düğünü Organizasyonu
Sünnet düğünü organizasyonu için ilk önce mekânın seçilmesi gerekmektedir. Mekân seçildikten sonra sandalyelerin süslenmesi, mekânın süslenmesi, sahne kurulumu gibi işlemler yapılmaktadır. Masaların dizaynı belirlenir ve sünnet çocuğunun nerede duracağı ayarlanır.
Tüm bu işlemlerden sonra ise sünnet çocuğu için kıyafet seçilir. Tabi ailenin diğer üyelerinin de sünnet düğününde oldukça şık olması gerekmektedir.
Sünnet Düğününde Yapılacak Aktiviteler
Sünnet düğününe palyaço çağrılacaksa palyaçonun nasıl bir kıyafet giyeceği ve nerede duracağı gibi konularında önceden organize edilmesi gerekmektedir. Palyaçolar düğüne katılan çocukları toplar ve onların eğlenmesini sağlar. Tabi odak noktası ve en fazla ilgi gösterilen kişi sünnet çocuğudur.
Sünnet düğünü için seçilen konsepte uygun eğlenceler düzenlenir ve önceden belirlenmiş saatte sünnet düğünü son bulur.
Sünnet Düğünü İçin Profesyonel Yardım
Sünnet düğünü yaptırmayı düşünüyorsanız ve her şeyin mükemmel olmasını istiyorsanız profesyonel bir ekip seçmeniz oldukça önemlidir. Bu ekip organizasyonlar ilgili her bir detayla yakından ilgilenir ve hiç bir detayı atlamaz.
Profesyonel ekip sayesinde sizde çok fazla yorulmazsınız o gün geldiğinde sadece hazırlanarak organizasyona katılırsınız. Bu konuda firmamız oldukça profesyonel bir hizmet vermektedir.
Sünnet Düğününde Çalınacak Müzikler
Sünnet düğünü eğlenceli olacaksa çalınacak müziklerin de eğlenceli olması gerekmektedir. Organizasyon şirketinin aile ile görüşerek ortak karar ile müzikleri de ayarlaması gerekmektedir.
Sünnet düğünleri çoğu zaman yaz aylarında yapılmaktadır. Bu sebeple gelenlerde göz önüne alınarak uygun parçaların seçilmesi gerekmektedir. Sünnet çocuğunun arkadaşları ve arkadaşlarının aileleri düğüne katılacakları için özellikle Türkçe müziklerin daha çok çalınması iyi olacaktır. Karadeniz müzikleri ya da halay parçaları da çalınabilir.
Yapacağınız sünnet düğünü eğer yemekli olacaksa yemek sırasında canlı fasıl ekibi bulundurarak misafirlerin hoş vakit geçirmesi de sağlanabilir. Çocukların daha çok eğlenebilmesi için de bir dj ile anlaşabilir ve çocukların hoş vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.
Sünnet Düğünü Organizasyonlarında Neler Yapılmalıdır?
Sünnet çocuğu için yapılan bu organizasyonda çocuğun eğlenmesi ve yapılan eğlenceden zevk alması çok önemlidir. Bu sebeple de çocuğun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir organizasyon yapılmalıdır.
Sünnet çocuğunun kendini özel hissetmesi için hazırlık sürecinde ve kıyafet seçimlerinde çocuğun fikirlerinin alınması çok önemlidir. Sünnet düğünlerinde bulunan çocukların yaş aralıklarına uygun olarak animatör ya da palyaçolar çağırabilirsiniz. Organizasyon firmamız bu konuda en iyi eğlenceleri düzenlemektedir.
Organizatör olarak 2016’dan beri başarı ve müşteri memnuniyetinin maddi getirinin ilk adımı olduğu düşüncesindeyim. Bu nedenle; Başarının planlı ve prensipli bir çalışma sürecinden geçtiğine, Müşteri memnuniyetinin ise “işinizi işimiz” olarak görmekten geçtiğine inanıyorum.